Скандални признания направи легендата Франческо Тоти в автобиографията си, представена в навечерието на 42-ия му рожден ден. В нея той оплю един друг знаменит футболист от близкото минало, с когото дълги години бяха съперници на терена - Павел Недвед. 

Според Тоти, чешкият му опонент е бил "страшно мрънкало" и доста често му е идвало до гуша и е искал дори да го удари. Италианецът описа една случка, когато двамата се изправиха един срещу друг на Световното първенство през 2006 г.

"В този ден, когато се изправихме един срещу друг, той беше във формата на живота си. Затова ме боли да го кажа, но никога не съм могъл да го понасям на терена. Той беше шокиращо мрънкало. Ще го закачиш леко, а той ще те преследва 10 метра да ти се оплаква. Всеки път ти идваше да го удариш жестоко."

"И казвайки всичко това, няма как да не призная, че беше адски добър футболист. Във въпросния мач с Чехия на Световното, Джиджи Буфон трябваше да се намеси няколко пъти с великолепната класа, която притежава, за да не ни вкара."

"Повтарям, че съм го мразел като футболист винаги, а и никога не съм го крил. Но трябва да отбележа, че беше страхотен към мен в ролята ми на директор, когато се срещнахме на жребия за Шампионската лига и си поговорихме приятелски", сподели Тоти в автобиографията си.