Защитникът на Рома Джанлука Манчини сподели, че се надява да успее да достигне до висините на някои от най-добрите италиански централни защитници от последните две десетилетия като Марко Матераци, Алесандро Неста и Фабио Канаваро. 

Младият централен бранител се присъедини към състава на "вълците" през изминалото лято, след като осъществи трансфер от миналогодишната сензация Аталанта. Сега той гледа към по-големи цели и върхове в своя футболен път. 

"След 20 години се надявам да имам прекрасно семейство, както да постигна нещо, което поколенията след мен да запомнят. Надявам се да бъда вдъхновител за младите, както за мен бяха Канаваро, Неста и Матераци", започна Манчини. 

"Адаптацията ми в Рома беше бърза. Тактическите разлики между Рома и Аталанта са големи, но всички ми помогнаха изключително много, за да се включа бързо на добро ниво". 

"След двубоите ни съм преглеждал моите акции в мача по 3-4 пъти, за да разбера какво не съм направил добре и къде мога да се подобря. Обичам футбола и гледам много мачове, за да мога да разуча добре нападателите в Серия А", завърши защитникът на Рома.