Джанлука Манчини се превърна в един от твърдите титуляри в състава на Рома. Бившият състезател на Аталанта не само започва от първата минута редовно за „вълците“, но дори вече се отчете и с няколко важни попадения през сезона.

Късно снощи централният защитник отново се разписа при победата на „римляните“ с 3:0 срещу Шахтьор в първа 1/8-финална среща от Лига Европа. С този успех италианците до голяма степен предрешиха сблъсъка още преди реванша на украинска земя и направиха много решителна крачка към класирането си сред най-добрите 8 в надпреварата. 

Дефанзивният състезател отчете след срещата огромния прогрес, който показва съставът в последно време, но не пропусна да изрази и своята благодарност към клуба за развитието си в професионален план.

„Радвам се, че спечелихме толкова убедително и продължаваме с добрите резултати. Лига Европа е важен турнир за нас и ние желаем да стигнем колкото се може по-далеч. Мисля, че разполагаме със страхотен отбор и с добри обещаващи млади футболисти, които могат да са бъдещето на Рома. Откакто пристигнах в Рим определено израснах във всяко отношение и мисля, че станах по-добър футболист и човек. Клубът ми помогна много, а мениджърът не спира да ми показва, че вярва в мен. Щастлив съм да бъда титуляр и да играя редовно за толкова голям клуб и искам да помагам с каквото мога. Това, че доста вкарвам напоследък също ме радва и е още една позитивна тенденция, която желая да запазя. Благодарен съм на Рома за начина, по който се развива кариерата ми и вярвам, че най-доброто за мен и моите съотборници предстои“, коментира Манчини.