Треньорът на Рома Жозе Моуриньо планира да работи в клуба и през следващия сезон и да класира "вълците" в Шампионска лига.

"Ще опитаме да влезем в Шампионската лига, но когато погледнете селекцията на Интер, Милан и Ювентус, разбирате, че три от първите четири места вече са заети. Има четвърто място, миналия сезон беше Аталанта, този сезон е Наполи, можем ли да стигнем до там следващия сезон? Мисля, че можем да го направим", каза Моуриньо, цитиран от Скай Спортс.

"През януарския трансферен прозорец направихме достатъчно промени, за да подобрим състава. Не съм късметлия като някои треньори, които могат да си купят каквото си искат. Следващия сезон, след година работа и развитие на всяко ниво, мисля, че имаме шанс за Шампионска лига и това е следващата цел.

В момента всичко е много спокойно, защото имам още две години договор. Клубът не ме помоли за удължаване, така че не ме поставят в ситуация за приемане или неприемане. Всичко е спокойно, стабилно, както трябва да бъде.

Трябва да завърша сезона по най-добрия начин и да започна следващия сезон на 100 процента, защото не търся промяна, моите хора знаят това. Не мога да напусна клуба преди втория сезон. Така че следващия сезон ще продължа да работя тук", каза още Моуриньо.

Рома е на 6-то място в Серия А този сезон след 36 кръга. Тимът ще играе и на финала в Лигата на конференциите срещу Фейенорд.