Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо получи наказание от два мача за "влизане в съблекалнята на съдията" и използване на "сериозно обидни изрази".

Португалският мениджър беше изгонен, ​​за трети път този сезон, след кавга с четвъртия съдия Марко Сера в първите минути на второто полувреме на сблъсъка на Рома от Серия А с Кремонезе във вторник вечерта. "Джалоросите" се върнаха в мача с изравнителен гол от Леонардо Спинацола, само за да загубят с 1:2, след като Даниел Чофани реализира точен удар в 83-ата минута, за да донесе на Кремонезе първатата победа в италианското първенство от 26 години. След мача Моуриньо е нахлул в стаята на съдията и е отправил "обидни изрази", което му донесе наказание за следващите два мача от Серия А, както и парична глоба от 10 000 евро.

Официално прессъобщение от Серия А потвърди причините за наказанието на Моуриньо. "За това, че оспори съдийско решение по силен и провокативен начин във втората минута на второто полувреме и повтори това поведение по време на изгонването“, се казва в изявлението. "Освен това, за влизане в съблекалнята на съдията и обръщане към четвъртото длъжностно лице с тежки обидни изрази и заключения в края на мача".

Моуриньо постави под въпрос почтеността на Сера на пресконференцията си след мача и го обвини в про-Ювентус. Той дори твърди, че длъжностното лице е "разговаряло с него по нечестен начин", което е предизвикало бурната му реакция.