Старши треньорът на италианския Рома Жозе Моуриньо се оплака от липсата на реализатори заради многото контузии на играчи от тима. Моуриньо няма да може да разчита и на полузащитника Лоренцо Пелегрини за гостуването на Сасуоло тази вечер в Серия А. 26-годишният футболист се контузи при загубата с 0:1 от Лацио, която остави Рома на шесто място във временното класиране с 25 точки, на 13 зад лидера Наполи.

Нападателят Пауло Дибала, полузащитниците Джорджиньо Вайналдум и Ебрима Дарбо, както и защитникът Леонардо Спинацола все още се възстановяват от различни травми. Дибала и Пелегрини са двамата водещи реализатори за Рома от началото на сезона със съответно седем и четири гола.

„Не успяхме да се разпишем в три мача – срещу Наполи, Аталанта и Лацио. Вече мога да се оплача, нали? Другите треньори постоянно се оплакват, а аз никога не го правя, така че трябва от време на време да си го позволявам“, коментира Жозе Моуриньо.

Рома няма победа срещу Сасуоло в последните четири мача между двата състава в Серия А. „Очаквам труден двубой срещу един добър отбор, който ни затрудни на два пъти през миналия сезон. Но също така очаквам момчетата да покажат голяма енергия и отново да можем да се усмихваме след мача“, каза още португалският специалист.