Наполи сътоври обрат срещу Рома с 2:1 и по този начин се върна на победния път, след като в последния си шампионатен мач загуби от Аталанта. Рома от своя страна допусна трето поредно поражение в Серия А.

В 13-ата минута Фабиан Руис засече топка в наказателното поле и отправи страхотен шут към десния ъгъл на вратата, но Лопес направи брилянтно спасяване.

120 секунди след това Аркадиуш Милик също бе намерен в пеналтерията, но ударът му е центъра бе уловен.

В 33-ата минута отново Милик бе в центъра на събитията, след като отправи изстрел с глава отблизо, но той срещна горната греда.

Логичното се случи и в 55-ата минута Наполи поведе. Хосе Кайехон бе изведен от Марио Руи в наказателното и нисък плътен удар простреля Лопес за 1:0.

Отговорът обаче не закъсня. 5 минути по-късно Хенрих Мхитарян отправи прецизен удар извън наказателното поле след индивидуална акция и коженото кълбо влетя в долния ляв ъгъл на Мерет.

Въпреки това домакините стигнаха до победата, след като в 82-ата минута рикоширала топка стигна до краката на Лоренцо Инсиние. Той не чакаше втора покана и мигновено запрати топката по брилянтен начин в горния десен ъгъл, отвъд разтега на Лопес.

С тази победа Наполи излезе на шесто място с 48 точки, а Рома остава пред неаполитанците на пета позиция, но само заради по-добрата си голова разлика.