В Рома сериозно са се заели с изграждането на конкурентен състав за следващия сезон. „Римските вълци“ са се насочили към закупуването на централен защитник, халф и двама нападатели.

Треньорът на столичани Пауло Фонсека иска да задържи в състава играещите под наем Крис Смолинг и Хенрих Мхитарян, но трудно ще се стигне до сделка за англичанина, който е желан от редица отбори от Острова. Бранителят е собственост на Манчестър Юнайтед, а интерес към него има от Арсенал и Челси.

Рома търси алтернатива на капитана Един Джеко, който да заеме мястото на напускащия Никола Калинич. „Римските вълци“ се надяват да задържат и Давиде Дзапакоста.

Рома трябва да спазва някаква бюджетна рамка през лятото спазвайки финансовия феърплей. До момента те опипват почвата за подсилване на халфовата си линия около Джакомо, Бонавентура, Браян Кристанте и Роландо Мандрагора, но основната им цел е Гаетано Кастровили, за когото Фиорентина отказа 40 милиона евро от Наполи през януари.

Фонсека иска да задържи и Хенрих Мхитарян, но Арсенал иска за него 25 милиона евро, въпреки че арменецът има договор с лондончани до 2021 година. Друг проблем за евентуален негов постоянен трансфер е високата годишна заплата, която получава – 7 милиона евро. По този начин Рома може да си върне Стефан Ел Шаарави, който премина в китайския Шанхай за следващите два сезона, но бързо може да бъде изкушен да се завърне в Рим.

За върха на атаката Фонсека иска да намери подходящ заместник на Един Джеко. Ако столичани продадат Патрик Шик на РБ Лайпциг, то те ще инвестират много в привличането на Мариано Диас от Реал Мадрид.