Отборът на Рома победи с 1:0 като гост Лече в мач от шестия кръг на Серия А. Единственото попадение на „Стадио Виа дел Маре” бе дело на Един Джеко, който в 56-ата минута перфектно засече центриране и реализира с глава. Така Рома успя да се върне на победния път, след като в предния кръг допусна поражение от Аталанта. 

През първото полувреме Рома бе тоталния хегемон на терена, но не успя да стигне до попадение. Всичко по-интересно се случи през втората част на двубоя. 

В 48-ата минута лятното попълнение на Рома Хенрих Мхитарян се озова непокрит на обещаваща позиция след като получи центриране на ръба на пеналтерията. Опитът му обаче прелетя на косъм от лявата греда.

В 56-ата Мхитарян центрира добре в наказателното поле, където на добра позиция бе Един Джеко, който стреля с глава и изпрати топката в средата на вратата на Габриел, откривайки резултата в срещата.

В 79-а минута Фабио Лучони игра с ръка, за което получи жълт картон и отсъди дузпа за Рома.  Александър Коларов изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата, но Габриел се хвърли в правилната посока, за да предотврати попадението.  

В 81-ата минута Крис Смолинг скочи в наказателното поле, за да засече топката от статично положение и забоде удара си с глава право в средата на вратата, но вратарят демонстрира перфектен рефлекс и го извади. 

След победата Рома се намира на 5-а позиция в класирането и има 11 точки, а Лече е 15-и с актив от 6 точки.