Отборът на Рома записа минимална победа над Удинезе в мач от третия кръг на Серия А. „Вълците” се наложиха с 1:0, а красивото попадение за успеха бе дело на Педро в началото на втората част. Това бе първи успех за Рома от началото на кампанията. В същото време тимът от Удине регистрира трето поредно поражение и зае предпоследното място във временното класиране.

Въпреки единствения гол в срещата, двата тима показаха атакуващ футбол и пропуснаха куп прекрасни възможности пред двете врати.

Още в 19-ата минута Педро можеше да открие, но стражът на домакините показа блестящ рефлекс и успя да избие негов удар. Веднага след това Един Джеко също се озова на добра позиция, но стреля крайно неточно.

В края на първата част Удинезе също създаде две добри възможности, като и в двете бе замесен Кевин Лазаня.

Веднага след подновяването на играта през втората част Педро отново се озова на правилното място след пас на Джеко, но също не сполучи. В 55-ата минута той взе нещата в свои ръце и успя да преодолее вратаря на домакините. Педро изстреля истински снаряд от близо 23 метра, топката срещна левия страничен стълб и влетя в мрежата за 1:0.

Няколко минути след откриването на резултата, Хенрик Мхитарян също реализира, но голът бе отменен заради засада.

В крайна сметка Рома успя да измъкне трите точки и да регистрира първа победа в Серия А за новия сезон