Франческо Тоти определи напускането си на Рома като "по-лошо, отколкото да бях умрял".

Досегашният директор на "джалоросите" обяви решението си да напусне заради неразбирателството си с президента на клуба Джеймс Палота. 

"Това е много по-лошо, отколкото да се оттегля като футболист. Да напусна Рома е като да умреш. Чувствам, че щеше да е по-добре да умра", каза Тоти, който напуска Рома за първи път след 30 години в клуба.

Той не скри критиките към американския собственик и влиянито на бившия директор и настоящ консултант на клуба Франко Балдини.

"Това е клуб, който трябва да бъде обичан и подкрепян. Не трябва да има фракции про Тоти, про Палота или про Балдини. Просто фенове на Рома. Както казах, президентите се сменят, треньори се сменят, играчи се сменят, но цветовете не."

"Те знаеха намеренията ми, исках да дам толкова много на този клуб и отбор, но те никога не са ме искали, честно казано. Изключиха ме от всяко решение."

Напускането на Тоти идва, след като другата легенда Даниеле де Роси не получи нов договор и също напусна "джалоросите". Основният фокус на някои хора беше да премахнат римляните от Рома. В края истината излезе наяве, защото те постигнаха това, което искаха."

Роси сподели, че би се завърнал в клуба само при друго управление. "Ако аз бях президент на Рома и имах две легенди като Тоти и Де Роси, щях да ги сложа да ръководят всичко."

"Палота се обгради с грешките хора и слуша само тях. Всеки прави грешки, но ако правиш същите грешки за осем години, трябва да се запиташ някои въпроси."