Отборът на Удинезе се изкачи до 16-ото място в класирането на Серия А, след като победи с минималното 1:0 Рома. Домакините успяха да измъкнат трите точки от "римските вълци" в първия мач от 13-ия кръг на италианския шампионат.

Еузебио Ди Франческо остави някои ключови фигури в състава на резервната скамейка (Един Джеко, Ченгиз Юндер) с оглед домакинството от Шампионската лига на Реал Мадрид във вторник, но дори тяхното влизане в игра през втората част не промени хода на събитията.

Единственото попадение в срещата падна през второто полувреме на "Фриули". В 54-ата минута Игнасио Пусето подаде с петичка на Родриго Де Паул, а аржентинецът с майсторско изпълнение преодоля двама защитници на гостите, напредна и реализира точно за 1:0.  

Удинезе можеше да стигне до 2:0, но второто попадение на Де Паул, пак след пас на Пусито. След разглеждане на ситуацията с видео-арбитър обаче се видя, че Пусито е бил в засада. Буквално в последните секунди Един Джеко изпусна златен шанс за Рома, след като засече центриране на Ел Шаарауи. Топката вече влизаше във вратата на Хуан Мусо, но рикошира в Трост-Еконг и мина до гредата.

Въпреки че Рома беше по-добрият на терена, Удинезе спечели така важния за измъкването си от опасната зона мач. Тимът вече е на 16-о мясро с 12 точки, докато "вълците" са 6-и с 19 пункта, колкото има и 7-ия Сасуоло. Лидер в Италия е Ювентус с 34 точки.