Къде на шега, къде наистина, но от Рома забраниха на своите футболисти да се снимат с канадския рапър Дрейк до края на сезона.

Причината? Добиващото все по-голяма популярност в социалните медии "проклятие на Дрейк".

А то е следното - който и футболист реши да се снима с Дрейк, след това неговият отбор губи мача си. Последната жертва на "проклятието" бе Левин Курзава от Пари Сен Жермен. Той си публикува снимка с Дрейк, а след това бе част от отбора на ПСЖ, който загуби с 1:5 от Лил в най-тежкото поражение на клуба от 19 години насам.

Той обаче далеч не е първата жертва. Дрейк е на турне, а доста футболисти се възползваха, за да го чуят на живо. Само че не бяха помислили за отборите си...В рамките на няколко седмици "проклятието" застигна Пиер-Емерик Обамеянг, Джейдън Санчо, Серхио Агуеро и Пол Погба.

Дрейк обаче започва да вреди на снимащите се с него още през 2014-а. Тогава нападателят на Ливърпул Даниел Стъридж се снима с него преди да дойде драматичния провал на тима в борбата за титлата. Конър Макгрегър пък се щракна с певеца преди да загуби от Хабиб Нурмагомедов.

Заради всичко това от Рома излязоха със "забраната": "Всички играчи на Рома имат забрана да се снимат с Дрейк до края на сезона", гласи тя.