Старши треньорът на Рома Пауло Фонсека остана изключително доволен и благодари на футболистите си за сериозното отношение при победата с 3:0 над Шахтьор Донецк в първия осминафинален двубой от турнира Лига Европа.

Португалецът се изправи срещу бившия си отбор и не скри, че е имал яснота по какъв начин ще подходи съперникът.

Gulliver/GettyImages
28 снимки

„Знаехме, че Шахтьор ще разчита на контраатаки, защото това е най-силното им оръжие. Ние чакахме удобния момент, за да пресираме. Като цяло съм много доволен. Резултатът е отличен, но мачът не беше толкова лесен. Не е случайно, че Шахтьор победи Реал Мадрид в Шампионската лига и направи две равенства с Интер. Ние обаче не им позволихме да създадат почти никакви положения“, заяви Фонсека.

„Джанлука Манчини страда физически във всеки мач, но винаги се раздава до последно. Някои от футболистите ни са уморени, но въпреки това искат да играят. Това са много положителни сигнали, които говорят за отборния дух и характера на момчетата“, продължи португалецът.

„Тези мачове ни дават допълнителна мотивация. В евротурнирите стилът на игра е различен. Трябва повече концентрация. Надявам се да показваме по-често същото лице и в Серия А. Не е лесно да си треньор на Рома, но аз обичам града и феновете. Постоянно се уча и се надявам да ставам по-добър в работата си“, каза още Фонсека.