Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо сподели очакванията си за утрешния сблъсък с ХИК Хелзинки в Лига Европа. "Вълците" гостуват във Финландия, където мачът ще се играе на изкуствен терен. Това бе една от основните теми, които Специалния засегна в пресконференцията си преди мача.

"Трябва ни победа и няма да ни е лесно. Още след първия мач казах, че когато играем 11 на 11, ще ни бъде доста по-трудно, но и за съперника няма да е лесно. Не сме дошли тук на ваканция. Поздравих техния треньор след мача в Рим и признах, че са много добре организиран отбор. Има еволюция във футбола по тези части на Европа. Преди имаха отделни добри играчи, а сега имат добри отбори. Искаме да останем в този турнир, а не да защитаваме титлата си в Лигата на конференциите", коментира Моуриньо.

"Не искам да се оплаквам от изкуствения терен, но той не е в наша полза. Трябва да играем при тези условия и това е положението. Продължавам да твърдя, че да играеш на изкуствен терен не е футбол, а съвсем друг спорт. Този, който е свикнал да играе при тези условия, има предимство. Миналия сезон играхме два мача на изкуствена настилка и ги загубихме и двата. Единият дори с исторически резултат. Хубавото е, че показахме на всички каква е истината, като разбихме Бодьо/Глимт на "Олимпико". Утре няма да имаме такъв лукс, ако загубим, отпадаме", завърши старши треньорът на Рома.