Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо говори специално за "Домът на футбола" преди двубоя на "вълците" с Лудогорец в Лига Европа. Решаващият мач е утре на "Олимпико" в Рим.

„Винаги уважавам съперниците си. Винаги уважавам и развитието на европейския футбол. Оценявам еволюцията на отбори от първенства, които в последните 10-20 години не са били чак толкова силни както сега. Лудогорец е обновен и със сигурност има различна икономическа мощ. Разполагат със страхотни условия и привличат силни чуждестранни футболисти и качествени българи. Уважавам всичко това. Смятам, че се видя в първия мач. В него не играх с втория отбор, както някои отбори правят. В общи линии излязохме с всичко най-добро. Не мисля, че заслужавахме да загубим този мач, но точно това се случи. Уважавам Лудогорец. Щастлив съм, че след двете ни загуби в групата се поставихме в ситуация да зависим единствено от самите себе си. Фактът, че в последния мач играем срещу Лудогорец ни дава леко предимство. Определено може да се каже по този начин… Тяхното предимство пък е, че равенството също им върши работа“, започна Жозе Моуриньо.

„Опасни… отборът е опасен! Начинът, по който играят, създава проблеми на съперниците. Ние загубихме от тях, а Бетис ги победи и двете срещи. Но за тях също не беше лесно. Доколкото знам, са първи и в българското първенство. Бързи са на контраатака. Имат креативни футболисти. Хора, които в средата на игрището знаят как да играят и как да контролират мача. Имат бързи футболисти в предни позиции. Очаквам опасностите да са предимно на контраатака и да подходят по-дефанзивно. Това е нормално, защото равенството не е добър резултат за нас. По този начин ще им е трудно, защото искаме да победим. Стадионът също ще иска да победим. Ще е трудно за тях!“, сподели още той.

Жозе Моуриньо бе запитан и за отношението му към България.

„Пътуванията не са трудни. Страната е страхотна, хората също. Имам много контакти в България и стари футболни приятели. Винаги се радвам да ги видя или да се чуем по телефона. Хората са много мили към мен. На всеки български стадион усещам чудесна връзка с хората и уважение. За мен няма проблем. Просто искам да играя в Лига Европа през февруари. Понеже съм добър приятел на Лудогорец, ще кажа, че те могат да спечелят Лигата на конференциите. Така че за тях е по-добре да отидат там!“, завърши Специалния.