Треньорът на Рома – Жозе Моуриньо, се изказа ласкаво за Лудогорец след победата на неговия отбор с 3:1 над „орлите” в последен мач от груповата фаза на Лига Европа. Специалния беше доволен от резултата, но подчерта, че не е било лесно за неговия отбор.

„Да, доволен съм от резултата. Беше много трудно. За мен това не беше изненадващо. Можеше да предположа, че са добър отбор, с креативни играчи. Не беше лесен мач за нас. Дзаниоло беше резерва, той е играч с различен профил. Той направи дузпата, вкара гола. Беше фундаментален за нашия отбор. Много добър отбор на Лудогорец.

Прекалено съм възрастен, за да се нервирам. Знаех, че е рискова ситуацията. Направихме смени, за да се случат нещата. Поехме риск, но когато знаеш какво искаш – рискуваш. Ако знаеш, че не победиш ще отпадаш, рискуваш.

В Лига Европа вече има Манчестър Юнайтед, Арсенал, знаем и кои отбори влизат от Шампионската лига. Барселона и Ювентус са направени, за да спечелят Шампионската лига. През февруари ще имаме различен съперник. Мисля, че Лудогорец може да стигне много далеч в Лига на конференциите.

Мисля, че Лацио и Уест Хем са най-силните отбори в този турнир. Има една група други отбори, които могат да стигнат далеч. В нея е и Лудогорец. Уважавам това, което те направиха срещу нас”, каза Моуриньо.