Наставникът на Рома - Жозе Моуриньо, остана сравнително доволен след равенството 1:1 в гостуването на Реал Бетис. „Вълците“ обаче остават опрени до стената, като почти задължително ще трябва да спечелят следващите си два мача, за да имат шанс за продължаване напред в турнира.

Португалският специалист отхвърли и варианта за отпадане, като заяви, че при подобно стечение на обстоятелствата отборът му ще атакува третия по сила турнир Лигата на конференциите, където триумфира през миналия сезон.

Gulliver/GettyImages
65 снимки

„Това бе като елиминационен мач за нас - при загуба отпадахме. Да губим с 0:1 след 45 минути ни постави под голямо напрежение, което не чувстваш при нормален мач от първенството. С всички проблеми, контузии, наказания, умора, трябваше да се изправим срещу отбор, който има лукса да пусне 8 нови играчи в сравнение с предишния си мач. Това си е чисто нов отбор. Но ние показахме сърце и това ни помогна да вдигнем нивото през второто полувреме“, каза Моуриньо.

„Без съмнение заслужавахме равенството. При победа щяхме да сме в по-добра позиция и вероятно имахме класата да натиснем в последните 10-15 минути. Но тогава предпочетохме да използваме главите си и да контролираме мача. Остават ни два мача, които трябва да спечелим. Това ще са два елиминационни мача. Ако не ги спечелим, отпадаме. Хубавото е, че държим съдбата в собствените си ръце. Целта ни е да завършим на второто място, но ако останем трети, ще атакуваме Лигата на конференциите“, допълни още португалецът.