Мачовете в Лига Европа през тази кампания предлагат изключително зрелище, както и голям брой непредвидени резултати. Голяма част от срещите са изключително оспорвани и всичко ще трябва да се реши именно в мачовете днес.

Манчестър Юнайтед - Барселона определено е най-голямото украшение на четвъртък вечер. Двата отбора завършиха при резултат 2:2 на "Камп Ноу", като сега предстои да се изиграе ревашна на "Олд Трафорд". Каталунците ще са без ключови футболисти като Гави, Педри и Усман Дембеле, докато за "червените дяволи" ще отсъстват Кристиан Ериксен, Антони Марсиал, а Антони и Хари Магуайър ще са под въпрос до последно са сблъсъка.

Ювентус ще се опита да спечели във Франция срещу Нант, след като завърши донякъде изненадващо 1:1 в Торино. "Старата госпожа" е в трудна ситуация в първенството и Лига Европа може да се окаже единственият отбор за тима на Масимилиано Алегри по пътя на европейска кампания и догодина.

Друг изключително интригуващ сблъсък противопоставя Монако и Байер Леверкузен. Победата на френския тим с 3:2 в Германия, му дава известно предимиство преди реванша на "Стад Люи II". Монако е считан за фаворит за продължаване напред, но "аспирините" няма да се предадат, без да предложат битка.

Най-успешният отбор в Лига Европа Севиля гостува на ПСВ, след като испанският тим постигна победа с 3:0 като домакин срещу своя съперник. Именно това дава голяма сигурност на андалусийци, че продължаването им в следващата фаза е почти гарантирано.

Ето и всички срещи от мачовете днес (23.02) в Лига Европа:

19:45 Мидтиланд - Спортинг

19:45 Монако - Байер Леверкузен

19:45 Нант - Ювентус

19:45 ПСВ - Севиля

22:00 Манчестър Юнайтед - Барселона

22:00 Рен - Шахтьор Донецк

22:00 Рома . Залцбург

22:00 Унион Берлин - Аякс