Тази вечер от 19.55 часа Рома гостува на Волсбергер във втория си мач от груповата фаза на Лига Европа. "Вълците" пристигнаха снощи в Австрия и са готови за срещата с коварния си противник. Австрийците изненадаха всички, когато преди 2 седмици разгромиха на немска земя Борусия Мьонхенгладбах с 0:4. 

Рома също започна категорично участието си в тазгодишното издание на турнира, като срази на Олимпико Истанбул Башакшехир с категоричното 4:0. 

"Вълците" влизат със сериозни проблеми в мача, след като през седмицата се разбра, че Мхитарян и Пелегрини ще отсъстват от терените за немалък период от време. По-тежко е положението при италианеца, който ще липсва около 2 месеца на джалоросите. Интересно е, че прякорът на домакините е австрийската Аталанта заради подобния стил, който изповядва тима на Волфсбергер. 

Римляните идват с ясното намерение да спечелят трите точки, това беше признато и от старши-треньора Паоло Фонсека на пресконференцията. Заради многото натрупали се мачове се очаква Един Джеко и Александър Коларов да останат резерви, поне в началото. И Фонсека, а и опитният Федерико Фацио на няколко пъти загатнаха вече, че целта на Рома в този турнир е да стигне колкото се може по-далеч и защо не вълците да се покрият с европейска слава. 

През уикенда Рома се върна на победния път, като победи Лече в едно тежко гостуване с 0:1, макар че вълците контролираха двубоя през почти цялото време. Очаква се днес отново да има ротации в състава, но Рома изглежда твърдо решен да спечели в Австрия и да направи важна крачка по пътя към елиминациите на Лига Европа.

Автор: Дидо Калинков