Треньорът на Милан Стефано Пиоли вярва, че сега е моментът играчите му да покажат качествата си в мача срещу Рома от четвъртфиналите на Лига Европа, предаде ДПА.

"Росонерите" са в серия от седем поредни победи във всички турнири и са на второ място в Серия А, вече с 6 точки аванс пред Ювентус.

Gulliver/GettyImages
8 снимки

"В добър момент сме, но сега идват най-важните мачове за сезона, които ще решат как ще приключи", каза специалистът на пресконференцията си.

"Това е моментът да покажем силата си, да покажем, че пътят ни дотук с върхове и спадове ни е направил по-силни. Зависи само от нас", смята Пиоли.

Милан ще бъде без защитника Фикайо Томори, който е наказан, но Симон Кяер и Малик Тиау се завръщат в състава. Рома пристига на "Сан Сиро" след победа над Лацио в градското дерби.

Милан победи Рома и в двата мача в Серия А през сезона. Загубата на "Сан Сиро" с 1:2 през януари предизвика уволнението на треньора Жози Моуриньо.

"Мисля, че Де Роси върши страхотна работа. Не беше лесно да се победи отбор, който се защитава с много хора по времето на Моуриньо, но утре може би ще срещнем различен съперник с различни качества", смята Стефано Пиоли. / БТА