Рома няма да пътува до Испания за сблъсъка от осминафиналите на Лига Европа със Севиля, след като испанските власти отказаха да позволят полета им до страната заради епидемията от коронавирус, съобщиха от италианския клуб.

„Рома няма да пътува до Испания за мача от Лига Европа срещу Севиля, след като самолетът от Италия не е бил оторизиран да кацне в Испания. Скоро се очакват още детайли от УЕФА“, се казва в клубно изявление на „вълците“ в Туитър.

По-рано стана ясно, че президентът на Хетафе Анхел Торес категорично е отказал тимът да пътува до Италия за двубоя с Интер от 1/8-финалите. Испанските власти във вторник отмениха всички директни полети между Испания и Италия до сряда, 25 март. Италия е най-засегнатата европейска страна от COVID-19 – 631 души са починали, докато смъртните случаи са 47, от 2000 заразени.

Редица двубои ще се играят при закрити врати на континента в идните седмици, като вчера Аталанта стигна до 1/4-финалите в Шампионска лига след нов успех над Валенсия пред празните трибуни на „Местая“. Срещите от Ла Лига ще са без публика в следващите два кръга, докато Серия А няма да провежда мачове до 3 април. /БГНЕС