Нова порция от страхотни мачове ни очакват във втория по сила европейски турнир Лига Европа. Всички двубои са от 22:00 часа и са ответните мачове от 1/4-финалната фаза на турнира. Фокусът пада основно върху Аталанта и Ливърпул, след като тимът на Юрген Клоп допусна смайващо поражение с 0:3 у дома в първия сблъсък и ще се надява на истинско чудо, за да може да продължи напред в надпреварата.

Рома приема Милан в много интересен чисто италиански дуел. "Вълците" имат преднина от един гол в първия мач и ще се уповават основно на феновете си, искайки да достигнат до полуфиналната фаза на турнира. "Росонерите" са успешни в последните години срещу този съперник и ще мечтаят до последно, за да продължат битката си за трофея.

Олимпик Марсилия приема Бенфика, след като тимът допусна загуба с 1:2 в Португалия. Френският отбор е в ужасяваща форма, като е в серия от пет поредни загуби, успявайки да отбележи едва три гола в тях. Бенфика се бори за титлата в Португалия, но и е амбициран да достигне, колкото може по-далече в Лига Европа. 

Уест Хем ще има трудната задача да прави обрат срещу новия германски шампион Байер Леверкузен. "Чуковете" трябва да наваксват два гола пасив, което усложнява неимоверно тяхната задача. Тимът на Шаби Алонсо се е прицелил в исторически требъл, като вече завоюва единия трофея, на финал е за Купата на Германия, а евентуален финал в Лига Европа не изглежда никак далече.

ВСИЧКИ ДВУБОИ ОТ 1/4-ФИНАЛИТЕ НА ЛИГА ЕВРОПА

22:00 Аталанта - Ливърпул (3:0)

22:00 Рома - Милан (1:0)

22:00 Олимпик Марсилия - Бенфика (1:2)

22:00 Уест Хем - Байер Леверкузен (0:2)