Старши-треньорът на Рома Паоло Фонсека заяви, че сега не е моментът за ротации в състава.

Тази вечер от 22.00 часа вълците гостуват на Борусия Мьонхенгладбах в мач от турнира Лига Европа. До момента Рома записа победа и 2 равенства и днешната среща може да е от решаващо значение за класирането на римляните в следващата фаза. Ето какво коментира португалският специалист преди двубоя тази вечер на "Борусия Парк". 

"Когато играеш за Рома е важно да спечелиш всеки мач, няма значение в кой турнир участваш. Ще се изправим срещу много класен съперник и най-важното за нас са трите точки.  Мачът е много важен за нас и ще бъде по-трудно отколкото в първия двубой срещу тях", започна португалският специалист.

"Концентрирани сме изцяло върху двубоя и ще дадем всичко от себе си, за да си тръгнем с победата от Германия.  Един Джеко е много важна част от Рома и е футболист със страхотни качества, радвам се, че вече е по-добре. Когато той е на 100 процента това е много важно за всички нас".

 Искам да коментирам нещо друго в момента. Сами виждате, че днес мачовете са прекалено много и една огромна част от тимовете не могат да разполагат с най-добрите си играчи. В много европейски отбори има  редица контузии заради наситената програма. Аз смятам, че това трябва да се промени. Ако трябва съм готов да намаля заплатата си, но всички трябва да мислим за доброто на футбола. Не е проблем, че ще се получават по-малко средства, но календарът трябва да бъде променен".

"Всички обичаме да гледаме футбол по телевизията, но както вече споделих, много от отборите се лишават от най-добрите си играчи. И ние имаме много контузени състезатели, според мен ако се помисли за редуциране броят на мачовете, това ще бъде за доброто на всички".

 Алесандро Флоренци е готов да вземе участие в мача, но няма да коментирам състава си, вие сами ще го видите, когато започне мачът. В момента не мога да правя много ротации, а е важно да има такива, когато имаш тази възможност. В момента обаче аз не мога да си позволя да правя кой знае какви промени", завърши изявлението си Фонсека.

Автор: Делян Калинков