Късно снощи съставът на Рома се класира за 1/8-финалите в турнира Лига Европа. „Вълците“ постигнаха нов успех срещу Спортинг Брага, като този път победиха с 3:1 и с общ резултат 5:1 от двата мача елиминираха португалския си противник.

В Рим вече чакат жребия за следващата фаза, който ще се проведе днес, а наставникът на „джалоросите“ Паоло Фонсека намекна за високи цели във второто по сила състезание.

Gulliver/GettyImages
23 снимки

„Играхме добре и заслужено продължаваме към следващия етап на надпреварата. Много съм доволен от показаното и в двете срещи срещу Брага, защото това не е случаен отбор, а ние успяхме убедително да се справим с тях. Всеки един се раздава на терена и мисля, че навлизаме в положителен период, а в такава част от сезона е важно да печелиш колкото се може повече. Нека видим срещу кого ще се изправим  сега и тогава можем да коментираме, но амбициите на Рома в Лига Европа са големи. Знам, че много искат от нас да спечелим трофея, защото сушата без трофеи сериозно притеснява нашите фенове, но не мога да обещая подобно нещо. Ще гледаме мач за мач и  към настоящия момент сме концентрирани изцяло върху двубоя срещу Милан. Лига Европа е доста сложно състезание, а сега, когато отборите са само 16, за всеки става по-трудно. Само ще кажа, че желаем да стигнем възможно най-далеч, а какво ще се случи, ще покаже времето“, коментира португалският специалист.