Тази вечер ще се играят първите мачове от полуфиналите на Лига Европа. Огромен интерес буди сблъсъкът между Рома - Байер Леверкузен на "Олимпико" в италианската столица. В сругата среща един срещу друг на френска земя ще се изправят Марсилия и Аталанта. И двете срещи са с начален час 22:00.
 
Двубоят в Рим ще предложи и любопитен сблъсък на треньорските скамейки, където ще бъдат двама от младите треньори, които впечатляват най-много този сезон. Римските "вълци" са водени от клубната легенда  Даниеле Де Роси, който само за няколко месеца преобрази отбора, а черешката на тортата беше отстраняването на Милан на 1/4-финалите на турнира. За Шаби Алонсо пък каквото и да се каже, ще е малко. Под негово ръководство Леверкузен спечели историческа първа титла в Бундеслига и няма загуба в рекордните 46 мача през този сезон. 
 
На "Велодром" също ще бъде интересно. Домакините от Марсилия показват страхотни игри в Лига Европа, а освен това на своя стадион имат само една загуба през сезона и то от ПСЖ с 0:2. Не трябва да се забравя още и опитът на отбора в евротурнирите. Въпреки това Аталанта е фаворит за краен победител от сблъсъка. Най-вече заради това, че елиминира Ливърпул в предишния кръг. Ако успеят да отстранят Марсилия, "бергамаските" ще се класират за първи европейски финал в клубната си история. Аталанта вече си осигури един финал на домашна сцена - за Купата на Италия срещу Ювентус.