Рома победи убедително с 4:0 Бодьо/Глимт и си осигури място на полуфиналите в Лигата на конференциите. Звездата на "вълците" Николо Дзаниоло блесна с хеттрик, разписа се и Тами Ейбрахам откри резултата. 
 
Победата бе първа за Рома над норвежкия шампион в трите срещи до момента, които двата отбора изиграха този сезон.  В груповата фаза Бодьо/Глимт разпердушини италианския тим на свой терен с 6:1, а после направи 2:2 на "Олимпико". Преди седмица скандинавците спечелиха с 2:1 първия двубой от четвъртфиналите.
 
Рома поведе още в 5-ата минута, когато  Ейбрахам бе най-съобразителен при едно разбъркване след центриране от корнер. Голът внесе импулс в играта на домакините и те изсипаха истинска канонада към вратата на гостите. След пропуски на Мхитарян и  Ейбрахам на сцената излезе Николо Дзаниоло. Той бе намерен с майсторски пас от Пелегрини зад защитата в 23-ата минута и майсторски направи 2:0.
 
Само шест минути по-късно младият поляк Залевски пробяга половината терен и пусна перфектно подаване към Дзаниоло, който не пропусна да се разпише за втори път в мача. В началото на втората част Рома вкара и четвърти гол. В 49-ата минута Дзаниоло със страховит шут от наказателното поле не остави шансове на Хайкин. Час след началото на мача героят на "вълците" бе сменен заради контузия. 
 
На полуфиналите Рома ще срещнат Лестър, който елиминира ПСВ Айндховен. Мачовете са на 28 април и 5 май.