Наставинкът на Рома - Жозе Моуриньо, смята, че съперникът на "вълците" във финала на Лигата на конференциите - Фейенорд, ще има голямо предимство заради факта, че нидерландската Ередивизи приключи, докато "джалорисите" имат още един важен мач от Серия А.

Двубоят за първия трофей в третия по сила турнир е следващата сряда - 25 май, а още днес Специалния даде първата от пресконференциите, посветени на този финал.

"Историята и важността на турнира са различни, но това е най-важният финал, защото все още предстои да го изиграем. Това ще бъде нашият 15-и мач в Европа през този сезон. Стартирахме през август и трябваше да пътуваме много. Платихме висока цена в Серия А, където загубихме много точки срещу отбори, които имаха по цяла седмица, за да се подготвят за мача с нас“, започна Моуриньо.

„Когато погледна класирането, мисля точно за тези мачове в повече и за грешките на реферите. Лигата на конференциите беше труден турнир и сега трябва да влезем в историята, печелейки отличието“, продължи португалецът.

„Разбира се, че Фейенорд има предимство, и то голямо. На нас все още ни предстои един важен мача с Торино, в който не мога да дам почивка на играчите. При тях сезонът вече приключи и е могат да работят спокойно", заяви Моуриньо.