Старши треньорът на Рома Жозе Моуриньо заяви, че утрешният мач със Зоря Луганск е своеобразен финал за неговия отбор. Причината за това, че важността му за класирането в група „С“ на Лигата на конференциите.

„Ако спечелим, се класираме. Ако загубим, ние сме аут. Равенството пък ще остави съдбата ни в нашите ръце. Това ще бъде финал за нас. Ще ни бъде трудно месеци наред да съвместяваме първенството с Лигата на конференциите, но това е проблем, който искаме да имаме“, обяви Моуриньо на днешната си пресконференция.

„Тами Ейбрахам? Много съм доволен от него. Той работи много за отбора и ни помага доста в изграждането на играта. Помага ни дори в защита със своята преса. Той натрупа нови знания като отборен играч. Рано или късно той ще започне да вкарва и тогава ще разполага с всичко необходимо. Въпреки това контузиите го ограничиха до момента. Утре Ейбрахам ще играе, както и Николо Дзаниоло и Руи Патрисио. Не очаквам нищо специално от Дзаниоло. Очаквам всичко от отбора. Трябва да направим всичко възможно, за да спечелим“, коментира още португалецът.

Рома приема Зоря в четвъртък от 22:00 часа, докато по същото време българският ЦСКА гостува на Бодьо/Глимт в другата среща от групата.