Жозе Моуриньо, който изведе Рома до финала в Лигата на конференциите, не вижда смисъл да прекратява скоро своята треньорска кариера. Португалският специалист говори за работата и за своя колега Карло Анчелоти, който е начело на Реал Мадрид.

През следващата седмица 59-годишният Моуриньо ще изведе римските "вълци" в двубой срещу Фейенорд в Тирана.

"Проблемът при Карло е, че начело на Евертън не можеш да спечелиш Шампионската лига. Моят проблем е, че хората си мислеха, че приемам дадена работа само и единствено в името на това да печеля трофеи. Историята се повтори прекалено много пъти и нищо не ме притеснява. Хората може да си говорят това спокойно", заяви Моуриньо седмица преди двубоя на Рома с Фейенорд.

През последните 20 години португалецът триумфира в различните турнири на УЕФА с Порто, Интер Милано и Манчестър Юнайтед. Опитният специалист изведе Порто и Интер до триумф в Шампионската лига.

"Когато не чувстваш напрежение преди мачовете, това значи, че всичко е свършило. Знам го за себе си, но и познавам Карло Анчелоти прекалено добре. Когато имаш страст и качества, всичко зависи от нас. Сами ще преценим кога да се откажем. Всички вие трябва да изчакате, няма да се откажем скоро", каза още Моуриньо.

Карло Анчелоти изведе Реал Мадрид до финал в шампионската лига срещу Ливърпул. Италианецът спечели Шампионската лига с Милан и Реал Мадрид, както и купата на УЕФА с Челси.