Легендата на Рома Франческо Тоти подкрепи старши треньора на отбора Жозе Моуриньо и заяви, че може да пътува с тима за гостуването на Лестър в първия мач от полуфиналите на турнира Лига на конференциите. Двубоят е в четвъртък в Англия, а реваншът ще се играе в Рим на 5 май.

„Ходя на мачовете на Рома като фен и нищо повече. Може би дори ще пътувам за Лестър“, заяви бившият футболист на състава от Рим пред италианския всекидневник Gazzetta dello Sport.

Тимът на Рома е пето място във временното класиране в Серия А с 58 точки, на 8 зад четвъртия Ювентус. В последния кръг воденият от Жозе Моуриньо отбор загуби гостуването си на Интер с 1:3, като с това прекъсна серията си от 12 мача без поражение в италианския шампионат.

„Близо сме до финала в Лигата на конференциите. Да се надяваме, че можем да постигнем тази цел“, коментира Франческо Тоти, който се удиви, че качествата на Моуриньо могат да бъдат поставяни под съмнение.

Тоти похвали и футболистите Лоренцо Пелегрини и Николо Дзаниоло. „Винаги съм казвал, че Пелегрини има качества за капитан. Той е добро момче и съм щастлив, че хората го разбраха. Дзаниоло също има поле за развитие, но това ще се случи постепенно“, заяви Франческо Тоти.