Вратарят Алисон Бекер вече е уточнил личните си условия в Реал Мадрид, ала сделка все още няма. Причината е, че еропейският клубен шампион все още не е удовлетворил финансовите претенции на Рома, който настоява за минимум 80 милиона евро за своя вратар.

25-годишният играч в момента е в Русия, където се готви за кампания с бразилския национален отбор. Той ще бъде титуляр за „селесао”, а подгласник ще остане шампионът на Англия с Манчестър Сити Едерсон.

Слуховете около Алисон не спират вече месеци наред и сега Реал изглежда като основния фаворит, след като Ливърпул отказа да плати толкова висока сума. Според каталунското издание „Мундо Депортиво” стражът би бил повече от доволен да заиграе на „Сантиаго Бернабеу” и поради тази причина преговорите за личните му условия са приключили бързо.

Изданието твърди, че Алисон е приел предложение за 5-годишен контракт, в което има и опция за удължаване с още 12 месеца. Към момента обаче сериозното финансово разминаване спира трансфера от осъществяване. Реал предлага 55 милиона евро плюс 5 милиона под формата на бонуси, докато Рома не смята да пада по-ниско от 80 милиона евро.