Само ден след като звездата на Белгия Ромелу Лукаку упрекна феновете на националния отбор, че не го подкрепят достатъчно, останалият извън тима на „червените дяволи” за Мондиал 2018 Раджа Наинголан атакува остро познатия си враг – селекционера Роберто Мартинес.

Отношенията между двамата се влошиха много бързо след назначаването на испанеца за треньор, а няколко пъти поред наставникът избираше да не праща повиквателни до звездата на Рома в хода на квалификационния цикъл. През март изглеждаше така, сякаш двамата ще загърбят различията си и Наинголан – по-рано заплашил с оттегляне от международната сцена – се завърна.

„Затоплянето” на отношенията обаче беше само временно, след като Мартинес взе решение да не взима 30-годишния Наинголан за турнира в Русия. Това накара последния да обяви края на кариерата си като белгийски национал след 30 мача и 6 гола.

„Понякога ми е трудно, особено когато гледам рекламите за предстоящия турнир”, призна Наинголан пред телевизия HLN. „Боли ме, но се опитвам да гледам позитивно на нещата. След като не бях повикан, това значи, че имам 3 седмици за почивка.”

„Когато Мартинес дойде, за да се видим в Рим, почувствах, че просто си търси оправдание да не ме повика. Той каза, че съм фантастичен играч, но не пожела да ми даде същата роля в Белгия, каквато изпълнявам за Рома.”

„По думите му към онзи момент нищо още не беше решено, но за мен аз си знаех.”

„Той каза, че не ме вика по тактически съображения, ала аз играя в Италия от години, а няма друго първенство, което толкова залага на тактиката.”

„Представих се добре за Белгия на UEFA EURO 2016, но изведнъж след мача срещу Испания бях изолиран. Вярно е, че пристигнах късно за лагера, но не бях единственият в това отношение.”

„Разбирам също, че от мен се иска да бъда пример за младите хора. Ако случаят е такъв, то щях да стана учител. Смятам, че всички ние трябва да говорим за това, което се случва на терена, а не извън него.”

„Няма да повече да се върна за Белгия, за мен всичко приключи. Решението ми е правилно”, завърши Наинголан.

Още по темата:

Ромелу Лукаку се изрепчи на белгийските фенове

В Белгия оптимисти, че Вермален ще играе на Мондиал 2018

Селекционерът на Белгия отново жегна Нинджата