Аякс спечели гостуването си на шотландския Рейнджърс с 3:1 и се класира на третото място в групата си в Шампионската лига и през пролетта ще играе в Лига Европа. Двата тима поднесоха добър мач за феновете по трибуните, а попаденията бяха дело на Стивън Бергхаус (4’), Мохамед Кудус (29’) и Чико Консейсао (89’), а за домакините точен бе Джеймс Таверние в 87-ата минута от дузпа.

Нидерландският шампион взе ранна преднина още в 4-ата минута, когато добро разиграване отляво завърши с центриране в наказателното поле стигна до Мохамед Кудус, той успя много умно да върне назад, а там нахлуващият на скорост Стивън Бергхаус с много елегантно изпълнение направи 0:1.

Аякс успя да удвои преднината си малко преди да изтече половин час игра, когато подаване в наказателното поле бе достигнато със сетни сили от Вайндал и той върна към Кудус, който отблизо се разписа за 0:2.

Играчите на нидерландския гранд продължиха наказателната си акция и след почивката с ново попадеие в 55-ата минута отново чрез Кудус, но то бе отменено поради засада.

Впоследствие футболистите на Джовани ван Бронхорст взеха инициативата в двубоя и отправиха няколко опасни удара по посока на вратата, но Ремко Пасвеер бе много стабилен. Шотландският тим бе изключително близо до попадение в 84-ата минута, когато именно стражът на гостите сгреши и позволи на Алфредо Морелос да му отнеме, но впоследствие нападателят стреля покрай вратата. В следващата атака домакините получиха възможност да изпълнят дузпа за нарушение в наказателното поле, а Таверние я превърна в попадение за 1:2.

Футболистите на Алфред Шрьодер обаче се нуждаеха само от три минути, за да възстановят преднината си от две попадения чрез Чико Консейсао, който получи топката в предни позиции и с много елегантен финт елиминира бранителите, след което с левия крак преодоля Макгрегър за трети път.