Лацио е съвсем близо до класиране за осминафиналите в Шампионската лига след победа с 2:0 у дома срещу Селтик в двубой от група "Е". "Орлите" могат да отпразнуват участието си в директните елиминации още тази вечер, ако Атлетико Мадрид победи Фейенорд в Нидерландия в другия двубой от тази група.

Чиро Имобиле влезе като резерва през второто полувреме, за да осигури успеха за римляните с два гола в самия край на редовното време. Нападателят се разписа в 82-ата и 85-ата минута, за да внесе спокойствие в съблекалнята на Лацио, която според италианските медии вече не подкрепя старши треньора на отбора Маурицио Сари. 

В самия край на двубоя дузпа в полза на Селтик беше отменена след намеса на системата за видеоарбитраж. Шампионът на Шотландия няма нито една победа в Шампионската лига в последните си 15 двубоя. "Зелено-белите" отпадат от европейските клубни турнири след днешното си поражение.

В среща от група "Н" на турнира Шахтьор Донецк победи с 1:0 у дома Антверп. Попадение на Микола Матвиенко в 12-ата минута на двубоя в Хамбург осигури ценните три точки в полза на украинския гранд, който си осигури най-малко участие в Лига Европа през пролетта.

Белгийците приключват участието си в турнирите на Европа, след като инкасираха пет поредни поражения.

По-късно тази вечер в същата група един срещу друг се изправят Барселона и Порто.