Отборът на Интер е 1/8-финалист в Шампионската лига. „Нерадзурите“ си осигуриха участието в елиминациите на турнира, след като записаха трудна победа с 1:0 при гостуването си на РБ Залцбург в двубой от четвъртия кръг на група D. Резервата Лаутаро Мартинес се превърна в герой за миланския гранд, разписвайки се от дузпа в 85-ата минута.

 

Мачът започна с домакински натиск, като в седмата минута на Ян Зомер му се наложи да се намеси при удар на Шимич. В 13-ата минута пък Мадс Бидструп стреля от дистанция, но го направи неточно. След дълъг период без положения в 29-ата и 31-вата минути Конате отправи два удара, но те се оказаха разочароващи. 

 

Седем след подновяването Шлагер отрази пряк свободен удар на Чалханоолу, а волето от добавка на Дармиан беше блокирано. Малко по-късно домакините организираха опасна контраатака, която завърши с много неточен удар на Оскар Глох. Такъв се оказа и последвалият шут на Дармиан. В 58-ата минута Конате стреля от малък ъгъл, но не успя да преодолее Зомер. Две минути след това мерникът на Хенрих Мхитарян също се оказа неточен. В 67-ата минута Амар Дедич се справи с Дармиан и Фратези, но Зомер изби удара му по земя в корнер. 

Осем преди края на редовното време Лаутаро стреля опасно с глава, но Шлагер със сетни сили изби топката в напречната греда. Късният натиск на „нерадзурите“ обаче даде резултат само две минути по-късно, когато те получиха дузпа за игра с ръка на Бидструп при шут на Николо Барела. Лаутаро застана зад бялата точка и с успешно изпълнение даде аванс на своя тим. В добавеното време Форсон Аманква и Петар Ратков не успяха да отбележат изравнително попадение, а Лаутаро направи последния пропуск в срещата.

Така вторият в групата Интер събра 10 точки, колкото има и лидерът Реал Сосиедад с по-добра голова разлика. В оставащите два кръга от груповата фаза „нерадзурите“ и баските ще трябва да си оспорват само първото място, защото и двата тима са недостижими за третия РБ Залцбург, който има само 3 пункта. Бенфика пък е на дъното без актив.