Порто вгорчи треньорския дебют на Шаби Алонсо в Шампионската лига. Испанският наставник със сигурност си е представял нещо по-добро, но тимът му допусна загуба с 0:3 от "драконите" в сблъсъка между двата тима от група "В".

Това поражение сериозно усложни ситуацията за "аспирините" и намали шансовете им за продължаване напред в турнира. За гостите пък успехът е изключително ценен. Те измъкнаха трите точки с голове на Галено (6') и Мехди Тареми (53' и 64') от две дузпи.

Порто поведе още в 6-ата минута. Вратарят Диого Коща изрита топката към Галено на левия фланг, той овладя, нахлу в наказателното поле, финтира двама защитници и отбеляза за 0:1.

След това на два пъти и късметът обърна гръб на Байер. Първо домакините получиха дузпа в своя полза в 16-ата минута, но ударът на Керем Демирбай бе спасен от вратаря. След това в 36-ата минута "аспирините" отбелязаха гол, който обаче не бе зачетен заради засада на Патрик Шик, в когото се удари кълбото преди да влети в мрежата.

През второто полувреме пък Порто реши всичко с два гола от две дузпи. Първо в 51-вата минута бе извършено нарушение срещу Галено на границата на пеналта. Първоначалто съдията даде фаул, но след разглеждане с ВАР се видя, че нарушението е в границите на наказателното поле и реферът промени решението си и посочи бялата точка. Мехди Тареми пък бе точен за 0:2 в 53-тата минута.

В 63-тата минута Одилон Косуну изблъска в гръб набралия скорост Галено и реферът отново отсъди дузпа за Порто, а Тареми отново бе точен, оформайки крайното 0:3.