Фарьорският Клаксвик, който стана сензация в квалификациите на Шампионска лига, напуска Турнира на богатите. Норвежкият първенец Мьолде победи с 2:0 шампиона на Фарьорските острови, слагайки край на приказката му.

Шампионът на Норвегия спечели с 1:0 в редовното време, а това вкара мача в продължения. В 112-ата минута обаче Мартин Линес бе точен за Мьолде, пращайки норвежците в плейофите.

Двубоят започна с мигновен натиск на Молде, Магнус Ейкрем можеше вратата на Клаксвик след 8 минути игра, но попадението не бе зачетено заради засада.

Все пак домакините достигнаха до първото си попадение в 17-ата минута, когато Ейкрем намери Кристиан Ериксен и 28-годишният халф не се поколеба да стреля, правейки резултата 1:0.

През второто полувреме Клаксвик бе по-активният от двата тима. В 73-ата минута отборът от Фарьорските острови сътвори страхотна възможност, когато Лук Каси засече центриране от ъглов удар, но топката срещна напречната греда.

В 112-ата минута от продълженията Мартин Линес се възползва от рикошет в наказателното поле на Клаксвик и шутира, преодолявайки стража Йонатан Йохансон за 2:0.

Мьолде ще се изправи срещу победителя от двойката Галатасарай - Олимпия Любляна в плейофа за влизане в групите на Шампионска лига.

Клаксвик от своя страна пък ще играе срещу победителя от двойката Шериф Тираспол - БАТЕ в плейофа за влизане в групите на Лига Европа.