Фейенорд победи Лацио с 3:1 у дома в мач от група Е на Шампионска лига. Два гола за успеха на ротердамци на "Де Кайп" вкара Сантиаго Хименес (31,74.). а веднъж се разписа Рамиз Зеруки (45). За "орлите" точен беше Педро Родригес от дузпа в 83-ата минута. 

С успеха Фейенорд събра 6 точки и поне временно излезе начело в групата. Лацио е трети с четири точки. 

Gulliver/GettyImages
22 снимки

Нидерландският гранд започна по-добре мача и създаде няколко добри възможности за гол. В 25-ата минута Калвин Стенгс с отлично подаване изведе Сантиаго Хименес сам срещи вратаря, а мексиканецът успя да го прехвърли. Попадението беше отменено заради засада. 

Все пак ротердамци стигнаха до гол в 31-ата минута. Тогава Матс Вифер направи двойно със Стенгс и намери Хименес с гръб към вратата. Нападателят се обърна и с хубав удар матира Иван Проведел за 1:0. 

Във втората минута на добавеното време на първото полувреме Фейенорд вкара втори гол. Стенгс проби отляво, навлезе навътре и подаде към Рамиз Зеруки. Алжирецът със силен удар в горния десен ъгъл вкара за 2:0. 

Лацио имаше златна възможност да върне едно попадение в 57-ата минута, когато Матиа Закани се спарви с Маркос Лопес отдясно и навлезе в наказателното поле и пусна успореден пас към Тати Кастеянос, който от няколко метра не намери очертанията на вратата. 

Фейенорд вкара третия си гол в 74-ата минута, когато Рамиз Зеруки проби през центъра и комбинира с Алиреза Джаханбакш, който сви топката за Куинтен Тимбер. Нидерланецът отправи удар, който Проведел спаси, но топката се озова в Хименес, който не сбърка за 3:0. 

В 83-ата минута Маркос Лопес фаулира Кастеянос в наказателното поле. Главният рефер Тобиас Щилер посочи бялата точка, а зад топката застана Педро Родригес, който не сбърка за крайното 3:1.