Реал Сосиедад продължи с доброто си представяне в Шампионска лига и победи Бенфика с 3:1 на "Реале Арена". Баските имаха пълно преимущество през първото полувреме, в което вкараха и трите гола, а Брайс Мендес изпусна дузпа. Попадение на Микел Мерино пък беше отменено. 

С успеха Реал Сосиедад събра 10 точки на върха в класирането в групата. Вторият Интер има 7 и мач с РБ Залцбург. Бенфика остава без спечелена точка и с голова разлика 1:7. 

Домакините поведоха в резултата още в 6-ата минута. Микел Мерино засече с глава центриране на Айен Муньос и порази вратата на Анатолий Трубин. 

Пет минути по-късно Флорентино сбърка, като позволи на Микел Оярсабал да овладее топката и останал сам срещу вратаря не сбърка за 2:0. В 14-ата минута гол на Мерино с глава не беше зачетен заради игра с ръка на халфа. 

В 21-ата минута домакините от Сан Себастиан вкараха трети гол. Такефуса Кубо намери Андер Баренетчеа, който се освободи и със силен удар матира Трубин за трети път. 

Шест минути по-късно домакините получиха дузпа за нарушение срещу Оярсабал. Зад топката застана Брайс Мендес, чийто удар срещна страничния стълб. 

В началото на второто полувреме Бенфика върна един гол, който беше първи за "орлите" в груповата фаза през този сезон. Рафа Силва се възползва от подаване на Николас Отаменди и оформи крайния резултат.