Рома срещна изненадващи трудности, за да стигне до първата си победа в груповата фаза на Шампионската лига. „Джалоросите“ спечелиха с 2:1 гостуването си на националния стадион в Баку срещу Карабах. Двубоят ще остане в историята с попадението на Педро Енрике, което се явява първото за азербайджанския футбол в историята на турнира.

Рома поведе в резултата в 7-та минута, когато Лоренцо Пелегрини сложи топката на главата на Костас Манолас, който я засече и я изпрати в опразнената врата на Карабах.

Рома успя да удвои своята преднина в 15-та минута, когато Дефрел подаде към Ел Шаарауи, който намери Един Джеко, а той чудесно овладя топката, след което стреля, тя рикошира в напречната греда и влетя във вратата на Сехич.

Сехич направи много силно спасяване в 20-та минута, когато отрази удара на Стефан Ел Шаарауи. Пет минути по-късно след центриране от корнер в наказателното поле на Карабах Максим Гоналонс стреля, но Сехич спаси. Един Джеко отправи далечен удар в 27-та минута, който Сехич спаси без затруднения.

Карабах вкара исторически първи гол за Карабах в Шампионската лига в 28-та минута. Дино Ндлову пусна отличен извеждащ пас към Педро Енрике, който бе изпуснат от Александър Коларов и не пропусна да вкара топката във вратата на Алисон Бекер.

Рома продължи да доминира и в 32-та минута Стефан Ел Шаарауи отправи много хубав удар с глава, като насочи топката в долния ляв ъгъл на вратата на Карабах, но Ибрахим Сехич спаси. Александър Коларов стреля от фаул в 40-та минута, но Сехич плонжира в долния десен ъгъл и успя да избие топката в корнер.

Грегоар Дефрел получи отлична възможност в 42-та минута, когато излезе сам срещу Сехич, но в последния момент си поведе по-дълго топката, което даде възможност на вратаря го изпревари и да избие топката.

В добавеното време на първата част последва остро центриране в наказателното поле на Карабах, където Джеко и Дефрел имаха отлични възможности да вкарат, но не засекоха топката.

Карабах можеше да изравни резултата в 50-та минута, когато Мичел отправи удар, но над напречната греда в аут.

Лоренцо Пелегрини се опита да изненада Сехич в 53-та минута, когато отправи опасен далечен удар, като насочи топката в долния десен ъгъл, но Сехич плонжира и изби в корнер. Александър Коларов излезе на чудесна позиция в наказателното поле на Карабах в 59-та минута, след което се озова сам срещу Сехич и стреля, но над напречната греда в аут. Две минути по-късно Един Джеко подаде към Бруно Перес, който изскочи сам срещу Сехич и стреля, но вратарят успя да се намеси и да избие в корнер. Един Джеко отправи неточен удар в 81-та минута, когато топката премина встрани от вратата на Сехич. Алесандро Флоренци финтира един футболист на Карабах в 88-та минута, след което шутира от границата на наказателното поле на домакините, но право в ръцете на Сехич.

Карабах можеше да изненада своя съперник и да изравни резултата в 90-та минута, когато след центриране в наказателното поле на Рома Дино Ндлову стреля опасно с глава, но встрани от десния стълб на вратата на Алисон.

По този начин Карабах претърпя второ поредно поражение в Шампионска лига, докато Рома успя да събере 4 точки след първите си два мача в групата.