Челси и Рома направи истинско зрелище на „Стамфорд Бридж“ в мача от група „С“ на Шампионската лига. Челси изпусна два гола аванс, а в един момент от срещата дори изоставаше в резултата, но все пак успя да стигне до 3:3.

Челси доминираше през първото полувреме на срещата. Още в 5-та минута Бакайоко отне топката и организира контраатака. Французинът подаде към Азар, а той продължи към Алваро Мората, който стреля, но Алисон Бекер спаси.

Рома отговори в 8-та минута, когато Диего Пероти преодоля двама футболисти на Челси и стреля от границата на наказателното поле, но над напречната греда в аут.

Челси поведе в 11-та минута, когато Давид Луис се възползва от неточните действия на Жуан Жезус и с диагонален удар изпрати топката в долния десен ъгъл на вратата на Алисон.

Еден Азар направи много добър пробив в 21-та минута, който бе завършен с удар от около 21 метра, но много неточен в аут.

Диего Пероти стреля от дъгата на наказатеното поле на Челси в 30-та минута, но право в ръцете на Тибо Куртоа.

Рома пропусна много добра възможност да изравни резултата в 31-та минута. Кевин Строотман пусна отличен пас към Раджа Наинголан, който излезе сам срещу Тибо Куртоа в наказателното поле на Челси, но вратарят спаси с крак удара на своя сънародник.

Пред Диего Пероти се откри нова възможност в наказателното поле на Челси в 35-та минута, но Тибо Куртоа спаси удара му без особени затруднения.

Челси удвои своята преднина в 37-та минута, когато домакинира оргнизираха страхотна контраатака. Алваро Мората се опита да стреля топката рикошира в крака на Федерико Фасио и попадна в Еден Азар, който отблизо не остави никакви шансове на Алисон и вкара за 2:0.

Рома бързо успя да намали своето изоставане. Александър Коларов преодоля Сесар Аспиликуета, след което стреля, а топката рикошира в крака на Андреас Кристенсен и влетя във вратата на Тибо Куртоа.

Александър Коларов направи добър пробив в 54-та минута, който завърши с остро центриране в наказателното поле на Челси, но нямаше кой да засече топката. Жерсон отправи удар от средна дистанция в 60-та минута, но неточно в аут. Тибо Куртоа се наложи да спасява удара на Диего Пероти в 63-та минута.

Рома изравни резултата с много красив гол на Един Джеко в 64-та минута. Фасио пусна много хубав дълъг пас към босненския нападател зад гърба на защитата на Челси. Джеко засече топката от въздуха и я прати във вратата на Куртоа.

Маркос Алонсо направи много сериозен пропуск в 67-та минута, когато изпрати топката над напречната греда в аут.

Рома направи пълен обрат в 70-та минута. Александър Коларов центрира от фаул в наказателното поле на Челси, където Един Джеко засече топката с глава и я вкара във вратата на Тибо Куртоа.

Челси изравни резултата в 75-та минута, когато Педро Родригес сложи топката на главата на Еден Азар, а той я вкара в долния десен ъгъл на вратата на Алисон.

Рома можеше бързо да си върне аванса от един гол. В 76-та минута Раджа Наинголан отправи диагонален удар, но в аут.

Един Джеко стреля с глава в 81-та минута, от много добра позиция, но изпрати топката в аут.

Фабрегас центрира в наказателното поле на Рома в 84-та минута, след което Антонио Рюдигер стреля с глава, но неточно в аут.

Класиране в група „С“:

1.   Челси 7 точки

2.   Рома 5

3.   Атлетико Мадрид 2

4.   Карабах 1