Спарта Прага отпадна от Копенхаген в III квалификационен кръг на Шампионска лига. Двубоят завърши при резултат 1:1 в редовното време, което доведе до продължения, след които отново имаше паритет - 3:3. В крайна сметка датският тим надделя при изпълнението на дузпи с 4:2.

Българският национал Мартин Минчев влезе в първото продължение на двубоя.

Спарта Прага ще се изправи срещу загубилия от двойката АЕК Атина - Динамо Загреб в плейофа в Лига Европа, докато Копенхаген ще премери сили с полския Ракув.

Само няколко секунди след първия съдийски сигнал Джордан Ларсон откри с удар от границата на наказателното поле.

Велко Бирманчевич центрира от корнер в 56-ата минута в наказателното поле на Копенхаген, а там Ладислав Крейчи засече с глава и реализира, но сле проверка с ВАР голът не бе зачетен.

Домакините успяха да изравнят в 80-ата минута - тогава Велко Бирманчевич завърши самостоятелна акция, предолявайки Камил Грабара.

В 105-ата минута Казим Лачи даде отново преднина на чешкия клуб, но 180 секунди по-късно Виктор Клаесон направи 2:2 – това се случи в добавеното време на първото продължение.

Спарта Прага излезе напред в 107-ата минута, когато Виктор Олатунджи бе намерен в наказателното и с удар отблизо направи 3:2.

Копенхаген обаче не се предаде и в 112-ата минута резултатът отново бе равен – 3:3. Кристиан Сьоренсен центрира за Клаесон, който с глава прати топката във вратата.

При дузпите Дикс, Клаесон, Бойлесен и Баргджи бяха безгрешни за Копенхаген, а същото се отнася и за Лачи и Кайринен от Спарта. Пропуските бяха дело на Крейчи и Сьоренсен.