Рома няма да изпада в глуха защита на "Анфилд", обеща старши треньорът на италианците Еузебио Ди Франческо преди първия полуфинален мач срещу Ливърпул в Шампионската лига. 

"Няма да изпадаме в глуха защита. Те трябва да се постараят наистина много, за да ни натикат в нашето наказателно поле. За нас от ключово значение ще бъде да се придвижваме компактно по терена", заяви бившият халф и настоящ треньор на Рома.

Той добави, че неговите играчи няма да се фокусират върху Мохамед Салах или друг играч на Ливърпул.

"Няма смисъл да го правим. Ливърпул не е само Салах, защото цялото атакуващи трио играе силно и това не е незначителна подробност. Не сме се готвили за мача с мисълта да опазим един играч. Разбира се, че ще внимаваме много с най-добрите им футболисти, но не сме концентрирани само върху един", добави Ди Франческо.

"Атмосферата по английските стадиони е чужда за нас, защото не сме свикнали феновете да бъдат толкова близо до терена. Публиката в този мач ще бъде на страната на Ливърпул, но и ние имаме гостуващи фенове, които ще ни подкрепят", каза още той.

Старши треньорът на Рома ще трябва да избира дали Ченгиз Юндер, или Патрик Шик ще бъде партньор на Един Джеко в атака, като по неговите думи шансовете са "50 на 50". 

Босът на Рома за Салах: Да не би вратите в Англия да са по-големи?

Ливърпул и Рома в полуфинал, който изглеждаше немислим

Клоп: Салах скоро ще разбере, че ще бъде третиран като враг от Рома

Строотман: Рома готви специална тактика за Салах