Бившите футболисти на Рома Роберто Пруцо и Бруно Конти се извиниха публично за неадекватното си поведение преди полуфиналния сблъсък в Шампионската лига между „римските вълци“ и Ливърпул на „Анфийлд“ във вторник.

Пруцо и Конти, които бяха част от тима на Рома, загубил от „мърсицайдци“ във финала за КЕШ през 1984 година, се снимаха преди двубоя, показвайки средни пръсти на фона на логото на Ливърпул.

Снимката бе публикувана в социалните мрежи от дъщерята на Роберто Пруцо – Роберта преди срещата, която Ливърпул спечели с 5:2.

Конти, който е директор на Детско-юношеската школа на Рома и Пруцо, бяха на „Анфийлд“ като коментатори на италианска телевизия.

„Един личен момент бе направен публично достояние, превръщайки го в неприличен жест, за който чувствам, че трябва да се извиня. Във футбола съм през целия си живот и в последните 25 години се опитвам да предам ценностите си на тези момчета, с които работих, започвайки от това, че трябва да уважават опонента си. Никога не съм обиждал който и да е клуб, да не говорим за толкова славен клуб като Ливърпул“, коментира Бруно Конти.