Напомпаният със самочувствие Манчестър Юнайтед приема тази вечер, вторник, от 21.45 ч., испанския Севиля в осминафинал-реванш от Шампионската лига.

„Червените дяволи“ победиха през уикенда Ливърпул с 2:1 в дербито на Премиършип и излизат с висок морал на своя „Олд Трафорд“ срещу андалусийците.

В първия мач Севиля имаше превес през по-голямата от двубоя, но не успя да реализира гол. Но и не допусна, така че нулевото реми оставя шансове и на испанците за ответната среща.

Жозе Моуриньо ще се опита да класира за пръв път от 2014 година Юнайтед на четвъртфиналната фаза в турнира.

Манчестърският гранд обаче играе трудно срещу испански тимове и има негативен баланс срещу тях в Европа. Досега „червените дяволи“ са продължавали 6 пъти от подобни елиминации, но 7 пъти са отпадали. Точният баланс е 13 победи, 21 равенства и 17 загуби срещу тимове от Испания.

Севиля загуби у дома от Валенсия с 0:2 в изминалия кръг в Ла Лига, но е сигурно, че концентрацията на андалусийците е насочена именно към реванша с Юнайтед и в него те ще се опитат да изненадат англичаните.

В състава на Жозе Моуриньо под много сериозен въпрос е звездата Пол Погба, получил травма, но се завръща Маруан Фелаини.

Рома и Шахтьор обещават зрелище

Шахтьор - Рома

източник: БГНЕС

Рома и Шахтьор е другият осминафинал-реванш в Шампионската лига и срещата във Вечния град обещава зрелище и неизвестност до самия край.

В първия мач в град Харков двата тима си размениха по едно полувреме, а Шахтьор стигна до обрат след първата част и спечели двубоя с 2:1. И двата тима се понравиха тогава с атрактивната си и нападателна игра, а шансовете за класиране изглеждат приблизително равни.

„Вълците“ вероятно ще търсят ранен гол на „Олимпико“, но украинците са предупредени за това и ще се стремят да го избегнат и на свой ред да стигнат до гол във вратата на римляните.

Така или иначе и двата днешни осминафинални сблъсъка не са решени и обещават интересни развръзки, а вие можете да следите развоя им от 21.45 в Gong.bg.