Президентът на Ювентус Андреа Аниели изрази възхвалението към Аякс за продължаването на холандския отбор към полуфиналите на Шампионската лига. Същевременно босът на Юве потвърди, че „проектът, който оборът град ще продължи да се развива”. Същевременно президентът на Юве призна за обеащанието, че отборът ще атакува трофея в Шампионската лига, но това е "част от развитието на отбора" към този момент.

„Бианконерите” бяха елиминирани в четвъртфиналите на Шампионската лига от Аякс след загуба с 1:2 от Аякс, след като първият мач завърши при равенство – 1:1, в Амстердам.

„Моята работа е да организирам отбора точно в тези моменти и да правя общи оценки”, започна Аниели пред Sky Sport Italia.

„Аякс заслужи напълно класирането си напред. Това е отбор, който работи последователно от няколко години насам. Поздравления за тях, не само за мача, а и за предходния двубой. Това е надпревара, която един добър половин час може да направи разликата между печеленето на трофея и отпадането в елиминационна фаза”, продължи президентът на Ювентус.

„Ние сме на прага на печеленето на осмо поредно Скудето, което е невероятно. Факт е, че Аякс ни създаде проблеми през второто полувреме, както го стори и с Байерн Мюнхен, а и с Реал Мадрид. Трябва да свалим шапки долу за отбора им”, продължи босът на „старата госпожа”.

„Като фен, разочарованието е огромно, но понякога трябва да приемеш именно това, за да изкараш един невероятен следващ сезон. Имаме култура за спортсменство”, акцентира Андреа Аниели.

„Отборът им ми напомня на този на Монако преди години. Това обаче е естествено за Аякс, ще видим какво ще се случи с тях в следващите сезони, тъй като не е ясно дали тези момчета ще останат при тях или ще бъдат трансферирани. Това са млади футболисти, които с гордост носят фланелката на отбора и имат качествата да играят на най-високото ниво във футбола – Шампионска лига. Ще видим как ще се развие вторият мач между Манчестър Сити и Тотнъм (0:1). Аякс не е фаворит, но те имат своите аргументи, за да вземат трофея”, продължи с похвалите президентът на Ювентус.

„Да, казахме, че Шампионската лига е цел през това лято, но така ще е всяка година. Това е млад отбор с опитен наставник като Масимилиано Алегри на пейката. Нужно е да изкараме сезона подобаващо и да преговорим нужните договори в края на кампанията. Ние сме отбор, гарантиращ бъдещето и проспиретът на Ювентус”, завърши Андреа Аниели.