Старши треньорът на Рома Еузебио Ди Франческо не вижда разлика между Реал Мадрид при Жулен Лопетеги и сега при Сантиаго Солари.

Ди Франческо не смята, че Рома има предимство преди предстоящия решителен мач в групата.

„Реал Мадрид може да каже същото, че се изправя срещу нас в много подходящ момент, тъй като ние не сме убедителни в мачовете си. Един срещу друг се изправят два отбора със своите проблеми в съответните първенства. Ние ще играем срещу шампиона на Европа и със сигурност ни очаква много труден мач. Влизаме в този мач с 9 точки и сме лидери в групата, което е много положително“, коментира Ди Франческо.

„Реал Мадрид е отбор, който е на много високо тактическо ниво. Сега моментът е много по-различен в сравнение със ситуацията, в която се изправихме един срещу друг в първата среща“, добави наставникът на „джалоросите“.

Ди Франческо потвърди, че Даниеле Де Роси, Диего Пероти и Лоренцо Пелегрини няма да вземат участие в мача.

Той заяви, че Костас Манолас е почти възстановен и е много вероятно да се завърне в игра, а вратарят Робин Олсен продължава да бъде под въпрос.

„Загубите ме вбесяват. Изгубихме вярва в способностите си. Дали се готви треньорска рокада? Ако искате да говорим за отбора, ще го направя. Няма да говоря за себе си, защото винаги съм чувствал доверието на клуба“, продължи той.

„Намираме се в добра позиция в Шампионска лига и можем да я направим отлична, ако победим Реал утре. И двата отбора изпитваме трудности в момента, което означава, че силите са изравнени", каза още Ди Франческо.