Нападателят на Рома Патрик Шик е отхвърлил вероятността да премине под наем в Нюкасъл. Чешкият национал до последно се надява, че ще може да реализира трансфер в Борусия Дортмунд.

23-годишният футболист не попадна в състава на Рома за контролата срещу Атлетик Билбао тази вечер. Причината, според трансферния гуру Джанлука Ди Марцио, е официална оферта от Нюкасъл.

Чешкият таран, който вкара два гола на България в квалификациите за Евро 2020, не е имал нужда от дълго време за размисъл, преди да отговори отрицателно на предложението. Той е наясно за интерес на Борусия Дортмунд, където би осъществил далеч по-престижен трансфер.

Германският колос и преди беше свързван с Шик, още докато той блестеше с екипа на Сампдория. Ясно е, че таранът няма място в Рома и плановете на новия наставник Пауло Фонсека.

Шик не успа да оправдае големите надежди, които „джалоросите” му възложиха при привличането през август 2017 година, отбелязвайки само 8 гола за 2 пълни кампании. Първоначално клубът плати 5 милиона евро за наем, а след това го закупи срещу заплащане от 9 милиона плюс други 8 милиона под формата на бонуси. По силата на споразумението, ако Шик бъде продаден от Рома преди 1 февруари 2020 година, Самп ще получи 20 милиона евро или 50 процента от трансферната сума (в зависимост от това кое би било повече). Ако пък след посочената дата Шик остане собственост на Рома, Самп ще получи доплащане от 20 милиона евро. При активиране на всички заложени бонуси, трансферната сума, която Рома би могъл да се окаже в позиция да заплати, може да достигне до 42 милиона евро. Това би превърнало Шик в рекордната покупка за римляните, подобрявайки платените 36 милиона евро за Габриел Батистута през 2000 годината.