Агентът на световната футболна супрезвезда Кристиано Роналдо - Жорже Мендеш, е предложил услугите на своя клиент на италианския Рома, твърди „Gazzetta dello Sport“.

Преди няколко дни бившият играч на „вълците“ Фабио Петруци разкри, че в клуба се надяват да успеят да привлекат Роналдо. След като Юнайтед не се класираха за Шампонската лига, се заговори за възможно негово напускане.

Рома обаче също няма да участват в най-престижния европейски клубен турнир, а вместо това, подобно на „червените дяволи“, ще играят в Лига Европа през следващия сезон. Това е една от причините подобен трансфер да изглежда изненадващ. Също така „джалоросите“ ще трябва да плащат голяма заплата на португалеца, който обаче бил зантригуван от данъчните облекчения за чуждестранните играчи в Италия.

Освен това той би имал възможността да работи с друг клиент на Мендеш - Жозе Моуриньо, с когото не само са сънародници, но и вече са били заедно в Реал Мадрид.

Подобен трансфер обаче няма да се осъществи, след като в неделния ден медиите в Англия написаха, че от Манчестър Юнайтед твърдо са заявили, че Роналдо остава на „Олд Трафорд“. В последните дни имаше много спекулации за бъдещето на португалеца, като различни източници го пращаха, освен в Рома, и в Байерн Мюнхен, Челси и американския Интер Маями.